BattMobiel

Vrijwilligers en zorgverleners kunnen gratis een elektrische deelauto gebruiken in Gent

In Gent leent het bedrijf BattMobiel zijn elektrische deelauto's gratis uit aan zorgverleners en vrijwilligers. BattMobiel merkt dat de heel veel deelauto's in Gent gewoon stilstaan doordat zoveel mensen thuis werken. Mensen die in de zorgsector werken of boodschappen willen doen voor de buren mogen die nu gratis lenen.

"We hebben zo'n 40 elektrische deelwagens die in de verschillende wijken van Gent staan. Maar door het thuiswerk van iedereen staan die nu de hele tijd stil. Normaal gezien zijn die wagens ongeveer 95% van de tijd in gebruik, we vinden het zonde dat die gewoon stilstaan. We gaan ze gratis laten gebruiken door mensen die in de zorgsector werken en door vrijwilligers", vertelt David De Beukelaer van BattMobiel.

Boodschappen met de wagen

BattMobiel ziet uiteenlopende mogelijkheden. "Mensen die bijvoorbeeld boodschappen doen met de fiets voor buren kunnen nu voor verschillende mensen vanalles gaan halen. Of er zijn ook mensen die veel stof willen halen om mondmaskers te maken. Het kan ook gebruikt worden om medicatie rond te brengen bij oudere mensen", oppert De Beukelaer.

Mensen die boodschappen willen doen voor verschillende buren en mensen die zorg verlenen kunnen de wagens gratis lenen
David De Beukelaer van BattMobiel

Wat met de hygiëne?

Als meerdere mensen gebruikmaken van zo'n wagen zit je natuurlijk met mogelijk besmettingsgevaar. Maar daar is een oplossing voor. "We hebben van verschillende bedrijven ontsmettingsmateriaal gekregen. Die worden gebruikt om de wagens hygiënisch te houden. Zo is het veilig voor iedereen."

Als je zelf zo'n wagen wil lenen kan dat snel gaan: "Op een halve dag kan de verzekering in orde gebracht worden. Alle vragen hierover kunnen gesteld worden via de website, geen enkele vraag is te gek", zegt De Beukelaer.

kasto80

Meest gelezen