Radio 2

Leuvense stadsarbeiders maken schermen om apothekers te beschermen

In Leuven laten de arbeiders van de stadsdiensten zich van hun creatiefste kant zien. De afgelopen dagen hebben ze een 50-tal schermen uit plexiglas op maat gemaakt. De schermen komen nu in alle Leuvense apotheken en moet de apothekers beschermen tegen het coronavirus. 

"Het initiatief kwam van onze arbeiders zelf", zegt een trotse burgemeester Mohamed Ridouani. "Aan het loket kunnen de apothekers zich nu onvoldoende beschermen door een gebrek aan mondmaskers. Daarop hebben de arbeiders dag en nacht gewerkt om deze oplossing te bedenken en uit te werken."

Het gaat om grote schermen in plexiglas die voor een veilige afscheiding zorgen tussen de apothekers en hun klanten. De schermen worden door de stadsdiensten zelf geleverd en geïnstalleerd bij de apotheken. Vandaag zouden alle schermen geleverd en geplaatst moeten zijn.

Meest gelezen