Limburg hangt witte lakens uit het raam om alle hulpverleners te bedanken

Tegen de middag wapperden er in de Limburgse straten witte lakens, handdoeken en vlaggen uit de ramen. Om 12 uur volgde er dan een lang applaus om de actie kracht bij te zetten. Het was een dankjewel aan alle hulpverleners die zich deze dagen voor ons inzetten.

Ook de Gaarveldstraat in Runkst, in Hasselt, was wit gekleurd van de lakens. “We klappen vanuit onze eigen deuropening op een paar meter van mekaar", vertelt een buurtbewoner. "Maar onze verbondenheid is groot. We applaudisseren trouwens elke avond om 20 uur,  want er wordt elke dag opnieuw voor ons gezorgd."

Oproep van BV’s

Het idee van de witte lakens kwam van enkele BV’s die op sociale media een oproep deden om vandaag iets wits uit het raam te hangen. De actie was niet alleen voor het verzorgend personeel bedoeld, maar ook voor alle mensen die elke dag voor ons zorgen, zoals het personeel van voedingswinkels, postbodes of buschauffeurs.  

Meest gelezen