Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meer schepen met gezonde voeding in Haven van Antwerpen

In de haven van Antwerpen komen meer schepen met gezonde voedingsmiddelen aan. Het gaat dan voornamelijk over fruit en groenten. Voorlopig merkt de haven geen verschil in toevoer. Ze verwacht de komende weken wel minder containerschepen uit China.

Er komen meer schepen toe in de haven van Antwerpen met gezonde voeding zoals groenten en fruit. “Vooral bananen zijn in trek. De vraag stijgt en dus stijgt de import mee. De transportsector reageert dus goed op de vraag”, zegt Lennart Verstappen van het Havenbedrijf. 

De haven draait op volle toeren

Ondanks het coronavirus blijft het druk in de Antwerpse haven. Er komen bijna evenveel schepen binnen als anders. “Momenteel blijft de haven 100% operationeel”, vertelt Verstappen. “Er is voldoende mankracht aanwezig om de ladingen te behandelen en de chauffeurs rijden zonder al te veel vertraging af en aan.”

De haven verwacht de volgende weken dat er minder schepen zullen aanleggen omwille van de coronacrisis. “Vanuit China zullen er vijftien grote containerschepen minder aanmeren, wat ongeveer overeen komt met één maand minder trafiek op China”, zegt Verstappen.

Of die tekorten kunnen goedgemaakt worden door import vanuit Europese landen is nog onduidelijk.

Meest gelezen