Meisjes uit Herent vissen gevaarlijke granaat op en krijgen proces-verbaal voor "schending van coronamaatregelen"

Twee meisjes uit Herent hebben gisteren een granaat uit de Tweede Wereldoorlog uit het kanaal Leuven-Dijle gevist. De tieners waren zich aan het vervelen en schonden de coronamaatregelen door aan het kanaal te vissen.

De politie kwam ter plaatse en stelde een veiligheidsperimeter in tot de ontmijningsdienst DOVO ter plaatse kwam. “Aangezien het toch om een gevaarlijk tuig uit de Tweede Wereldoorlog ging, werd er beslist om de granaat ter plaatse onder water tot ontploffing te brengen”, vertelt politiecommissaris Johan Van Humbeeck van de politiezone HerKo.

We hebben de granaat uit de Tweede Wereldoorlog onder water laten ontploffen

PV voor schending maatregelen

De magneetvissers in kwestie bleken twee jonge meisjes te zijn, die zich verveelden. “Ze hebben een proces-verbaal gekregen voor schending van de coronamaatregelen en het maken van een onnodige verplaatsing.”

Meest gelezen