Museum M in Leuven zet digitaal deuren open: "Je kan zelfs tentoonstellingen van twee jaar geleden bezoeken"

Nu we in deze coronatijden "in ons kot" moeten blijven, zorgt het museum M in Leuven ervoor dat bezoekers de tentoonstellingen virtueel kunnen ontdekken. "Via de website kan je rondwandelen in onze zalen. Je kan zelfs tentoonstellingen bezoeken die al lang niet meer in ons museum staan," vertelt directeur Peter Bary.

Nog zeker tot 5 april kan het museum geen bezoekers ontvangen. Om er toch voor te zorgen dat bezoekers de collectie kunnen blijven bewonderen, lanceert het museum een virtuele rondleiding. "In alle rust wandel je met je computermuis door alle zalen heen. Je kan zelfs terug in de tijd tot de Arenbergtentoonstelling uit 2018", vertelt Bary. "Mensen kunnen van M genieten zonder hun huiskamer te verlaten."

Echte thriller

Het museum heeft ook een podcast gemaakt over het praalgraf van de eerste Hertog van Brabant in de Leuvense Sint-Pieterskerk. "Het graf werd onlangs gerestaureerd en tijdens de werken hebben we een paar wonderlijke ontdekkingen gedaan. Het is een echte thriller geworden die je via onze podcast kunt beluisteren", aldus Bary.

Je virtuele rondleiding in museum M begint op de website van het museum.

Meest gelezen