Voorzitter Olympisch comité Ingmar De Vos uit Kapellen: “De Olympische Zomerspelen gaan voorlopig door, maar we zijn voortdurend in overleg”

De Olympische Spelen beginnen op 24 juli en gaan voorlopig door zoals gepland. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is wel voortdurend in overleg. Ingmar De Vos, lid van het IOC, werkt door de coronacrisis thuis in plaats van in Zwitserland. Dat is een hele aanpassing, vertelt hij bij Radio 2 Antwerpen.

Ingmar De Vos is als lid van het IOC vaak in Genève. Daardoor ziet hij zijn vrouw en kinderen slechts vijf dagen per maand. Nu telewerken voor velen de norm is, is de situatie anders: “We hebben de kantoren in Zwitserland gesloten. Daarom werk ik nu van thuis uit, in Kapellen. Mijn gezin vindt het fijn vindt om mij eens wat langer te zien, ik trouwens ook, maar het is aanpassen. Ondertussen ben ik meer dan negen jaar weg uit België. Ik woon meestal in Zwitserland of reis de wereld rond.”

Atleten kunnen niet trainen

Gaan de Olympische Zomerspelen nog door? “Het IOC is dagelijks in overleg met de Wereldgezondheidsorganisatie en de overheden. Momenteel gaan de spelen door zoals gepland. Het is te vroeg om nu al maatregelen te nemen”, zegt De Vos. “De crisis heeft wel een impact op de voorbereiding van de atleten. In bepaalde sporten moeten nog kwalificaties behaald worden. Ook hier bekijken we de gevolgen van geannuleerde wedstrijden.”

Normaal woon ik in Zwitserland en zie ik mijn gezin vijf dagen per maand. Nu werk ik van thuis door de coronacrisis, dus dat is even aanpassen

- Ingmar De Vos, lid IOC en voorzitter FEI

De Vos is ook de voorzitter van de Internationale Ruitersportbond (FEI). “Ook in de ruitersport zijn veel wedstrijden afgelast. We bekijken de impact ervan op de ranking en kwalificaties van onze atleten. Je mag nog paardrijden, maar enkel in besloten kring. Net als de rest, moeten onze atleten de voorbereidingen voor de spelen verderzetten.”

Meest gelezen