info@studiodupont.be

Ook wasserijen draaien op volle toeren: "Verpleegsters wisselen elke dag van kledij"

Industriële wasserijen draaien momenteel op volle toeren. Omdat er steeds meer mensen in het ziekenhuis liggen, is er ook steeds meer proper linnengoed nodig. Bij wasserij Sint-Joris in Gingelom is het dan ook alle hens aan dek.

Omdat er elke dag meer mensen in het ziekenhuis terecht komen, moeten wasserijen nu meer zuiver linnengoed voorzien. Dat levert ook voor wasserij Sint-Joris in Gingelom heel wat extra werk op. “Enerzijds komen er heel veel beddenlakens binnen voor in de extra ruimtes die ziekenhuizen aan het bouwen zijn", vertelt zaakvoerder Raf Vanmechelen. “Daarnaast wassen we heel veel arbeidskledij. Verpleegsters wisselen bijvoorbeeld zeer vaak van kledij. Dan heb je nog de rusthuizen die ervoor kiezen om het wassen van alle persoonlijke spullen over te laten aan wasserijen. Zo voorkomen ze dat het personeel risico loopt op infectie.”

Zoals in elke sector nemen ze ook bij wasserij Sint-Joris extra maatregelen. “De richtlijnen hier in Sint-Joris zijn sowieso al heel strikt, omdat we al het linnen dat hier binnenkomt beschouwen als geïnfecteerd wasgoed.”, benadrukt Vanmechelen. “Nu nemen we uiteraard extra maatregelen, zoals extra afstand houden. We hebben ook meer beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en mondmaskers.”

Bij andere industriële wasserijen die vooral linnengoed van hotels verwerken, is er dan weer een enorme terugval van opdrachten en is het personeel technisch werkloos. Daar zien zaakvoerders ook niet snel beterschap.

Meest gelezen