Politie controleert aan Nederlandse grens: “Zonder geldige reden moet iedereen rechtsomkeer maken”

De lokale politie van de grensgemeentes van Oost-Vlaanderen voert grenscontroles uit tussen Nederland en België. Er geldt een reisverbod: alleen mensen met een geldige reden mogen de grens over. Waarnemend gouverneur Didier Detollenaere: “Het kan niet de bedoeling zijn dat Belgen naar Nederland gaan zonder geldige reden of omgekeerd.” De politie stuurt overtreders terug. 

De politie voert controles uit aan de Nederlands-Belgische grens waarbij alle voertuigen tegengehouden worden. Wanneer iemand geen geldige reden heeft om de grens over te steken, wordt die persoon gevraagd rechtsomkeer te maken.

“Het is niet de bedoeling dat iedereen nu massaal de grens oversteekt om te gaan shoppen, tanken of familie te bezoeken”, zegt waarnemend gouverneur Detollenaere. “Hopelijk gebruikt iedereen zijn verstand en volgen ze de reisadviezen op.” Indien bestuurders hardleers zijn, zal er wel gesanctioneerd worden.

Onze reporter Caroline Van den Berghe is in Meer aan de Nederlandse grens en brengt verslag uit in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen