Politiezone Rhode en Schelde

Politie houdt "coronacontroles" tegen weekenduitstapjes: "Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen!" 

De politiezone Rhode en Schelde in Oost-Vlaanderen zet coronaploegen in die controleren waar inwoners naartoe gaan met het oog op het weekend. "Enkel noodzakelijke verplaatsingen kunnen! Wandelen kan enkel in de buurt."

Speciale coronaploegen van de politiezone Rhode en Schelde houden inwoners tegen en vragen hen waar ze naartoe gaan. Mensen zonder geldige reden worden terug naar huis gestuurd. De controles gebeuren in dorpskernen (ook bij zwakke weggebruikers) en aan belangrijke verkeerspunten zoals opritten naar de snelweg. "We vragen mensen waarom ze zich verplaatsen. Als ze geen goede reden hebben, sturen we ze met een waarschuwing terug naar huis", vertelt korpschef Yves Asselman. 

"Nu nog informeren, binnenkort beboeten"

Mensen die geen goed excuus hebben om onderweg te zijn, komen er nu van af met een uitbrander van de politie. "Meestal geven mensen ook snel toe dat ze geen geldige reden hebben. We vragen ze vriendelijk maar kordaat om terug naar huis te gaan", zegt Asselman. "Wees solidair en neem uw verantwoordelijkheid!"

Ga niet op weekenduitstap!

De controles gaan het hele weekend verder: "Weekenduitstapjes zijn absoluut uit den boze. Je mag gaan wandelen in gezinsverband, in de streek waar je woont. Het is niet de bedoeling dat je naar andere gemeenten gaat of andere landsdelen - laat staan het buitenland. Dat willen we erg duidelijk maken." 

Meest gelezen