Provincie West-Vlaanderen

Provinciale domeinen gaan volledig dicht voor bezoekers: ook wandelen mag niet meer

De 14 West-Vlaamse provinciedomeinen zijn sinds vrijdagmiddag 12 uur volledig dicht. Bezoekers uit een andere gemeente mochten sowieso al niet meer komen, maar nu sluiten ze dus ook voor de lokale bewoners.

Heel veel mensen maken een wandeling en doen dat in een provinciedomein in hun buurt. Maar ook daar bestaat het risico dat het er te druk wordt en dat bezoekers elkaar zouden besmetten met het coronavirus. Vandaar dat ze volledig sluiten. De cafetaria's, bezoekerscentra, toiletten en speelpleinen waren al dicht. 

Parkings afsluiten

Sommige domeinen zoals het Bulskampveld in Beernem, het Tillegembos in Brugge en de Gavers in Harelbeke en Deerlijk zijn groot. Die kan je onmogelijk helemaal fysiek afsluiten. Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe: "Daar gaan we de parking afsluiten en dit duidelijk melden aan de hoofdingang. We kunnen geen 2000 hectare groen met zijpaadjes afsluiten, maar we zullen ervoor zorgen dat het wel duidelijk zal zijn voor iedereen." De provincie laat weten dat er wel degelijk gecontroleerd zal worden om zeker te zijn dat niemand nog gaat wandelen in de provinciedomeinen.

Vogelopvangcentrum blijft open

Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Oostende blijft bereikbaar. Dat centrum ligt in het provinciedomein Raversyde. Het provinciaal domein is dicht, maar het blijft mogelijk om een dier in nood te gaan afgeven. De medewerkers vragen dat je eerst je handen ontsmet met gel. Daarna kan de vinder het dier in één van de boxen stoppen.

Meest gelezen