Radio 2

Provincie West-Vlaanderen gaat strenger controleren aan de grens

De gouverneur van West-Vlaanderen kondigt verscherpte controles aan. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaat de politie strenger controleren aan de grens met Nederland en Frankrijk.

De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé laat weten dat er vanaf nu strenger gecontroleerd wordt aan de grens. Nederlanders of Fransen die zonder geldige reden West-Vlaanderen willen binnenrijden, worden teruggestuurd. "Mensen die bij ons komen werken, mogen de grens oversteken. Wie naar hier komt om boodschappen te doen of voor een uitstapje, wordt vriendelijk gevraagd om rechtsomkeer te maken", zegt Decaluwé.

Onze mensen moeten zich beperken tot essentiële verplaatsingen. Dat geldt ook voor onze buurlanden.

Gouverneur Carl Decaluwé

De gouverneur gaat ook nog eens contact opnemen met de overheidsinstanties van Nederland en Frankrijk.  

Er komen dus strengere controles op de E17 in Rekkem en op de E40 in Adinkerke. De politie van Knokke-Heist en Damme controleert de grens met Nederland met camera's en patrouilles.  De camera's registreren beweging op de weg, en op basis daarvan kan de politie gericht patrouilleren. Er staan nu ook digitale borden om de mensen te sensibiliseren om de grens niet over te steken als dat niet noodzakelijk is.

Meest gelezen