Videospeler inladen...

Tijd zat om te bingewatchen: van "Lost girls" tot "The loudest voice", de beste films en series op een rij 

Door het coronavirus spenderen we veel tijd thuis. Daardoor hebben we meer tijd om films en series te bekijken. Dankzij de vele streamingplatformen kunnen we over een massa aan video's beschikken. De kans is groot dat u uw favorieten al bekeken hebt en dat u op zoek bent naar iets nieuws om te bekijken. Daarom heeft VRT NWS-filmkenner Ward Verrijcken zijn toptips voor u gebundeld:

Vijf filmtips

"The invisible man" gaat, zoals de titel aangeeft, over een onzichtbare man en heeft een link met de hele #MeToo-affaire. Deze film met Elisabeth Moss, bekend van onder andere de reeks "The handmaid's tale", zou normaal in de bioscopen spelen. Maar door de gevolgen van het coronavirus is hij meteen te zien op iTunes en Google Play.

Nog een film met een #MeToo-link is "Lost girls", over het waargebeurde verhaal van een seriemoordenaar die jacht maakte op prostituees. De film is te zien op Netflix, net zoals de ondergewaardeerde klassieker "The age of innocence" (1993) van Martin Scorsese. Daarin spelen Michelle Pfeiffer en Daniel Day-Lewis minnaars die hun liefde niet kunnen waarmaken in het New York van 1870.

In ons land zijn er een aantal interessante streaminginitiatieven. Op de site van de onafhankelijke filmverdeler Lumière kan u bijvoorbeeld kijken naar de Vlaamse topfilm "All of us" van Willem Wallyn. En op VTM GO vindt u onder andere de horrorfilm "A quiet place", over een gezin dat na een apocalyps geen geluid meer mag maken.

Videospeler inladen...

Vijf serietips

"Keizersvrouwen" is een Nederlandse serie op Netflix die gaat over prostituees die de macht teruggrijpen van de mannen die hen slecht behandelden. Nog op Netflix vindt u ook mijn "guilty pleasure": "Elite". Het derde seizoen staat online en perfectioneert de succesformule van de reeks: een moordmysterie op een privéschool in Spanje doorspekt met seks en drugs.

Zowel VRT NU als Telenet brengen een eerbetoon aan de pas overleden Johny Voners. We kennen hem allemaal als  Xavier Waterslaeghers in "F.C. De Kampioenen". Nog op VRT NU vindt u de serie "The loudest voice". Daarin speelt Russell Crowe de baas van de Amerikaanse nieuwszender Fox die in een schandaal verwikkeld raakt omdat hij zijn handen niet kan thuishouden.

De ondergewaardeerde serie "9-1-1" is te zien op VTM Go. De reeks gaat over de Amerikaanse noodcentrale en we zien Angela Bassett een zeer sterke acteerprestatie neerzetten.

Videospeler inladen...

Geniet van het bingewatchen (in één ruk kijken naar meerdere films of afleveringen van één bepaalde serie), maar vergeet ook niet om voldoende te bewegen. Meer tips van Ward Verrijcken kunt u vinden op zijn Facebook- en Instagram-account.

Meest gelezen