Maxime Anciaux - All rights reserved

Stages in woonzorgcentra gaan toch door voor leerlingen uit Dendermonde

Het Oscar Romerocollege in Dendermonde heeft beslist om haar zevendejaars dan toch stage te laten lopen in woonzorgcentra. Eerst werden die stages samen met alle lessen opgeschort, maar de woonzorgcentra kunnen de extra hulp gebruiken. 

Door de coronacrisis legt de regening strenge maatregelen op, zo moeten alle scholen in Vlaanderen hun lessen opschorten. Veel scholen, waaronder ook het Oscar Romerocollege van Dendermonde, annuleerden ook de stages van leerlingen. Maar het college laat haar leerlingen van het zevende specialisatiejaar Thuis- en Bejaardenzorg Zorgkundigen nu toch stage lopen.

We vonden het sneu om de zorgcentra die extra helpende handen te ontnemen

Directeur Tomas De Wilde: "In eerste instantie hadden we alles opgeschort. Maar het personeel in de zorgsector heeft momenteel het water aan de lippen staan, dus het leek ons sneu om hen die extra helpende handen te ontnemen." Daarmee volgen ze het advies van de overheid, want die schrijft voor om alle stages te annuleren, behalve die in de zorgcentra.

Afstuderen niet in het gedrang

Het is ook goed nieuws voor de leerlingen, volgens de directeur. “Ze staan op het punt van af te studeren. Door hen nu deze stages toch te laten doen, komt dat niet in het gedrang. Ze doen nu echt uitzonderlijke ervaring in het werkveld op.”

Meest gelezen