Radio 2

Studenten KU Leuven bang dat examens niet doorgaan

Heel wat studenten van de KU Leuven maken zich zorgen of de examens in juni kunnen doorgaan. Momenteel worden alle lessen online gegeven, maar of dat met examens ook mogelijk is, kan de rector van de universiteit niet beloven. 

"Ik kan me niet voorstellen dat de examens niet zullen doorgaan", vertelt rector van de KU Leuven Luc Sels. "Maar of ze allemaal zullen doorgaan en hoe, dat moeten we de komende weken bekijken. We zijn momenteel bezig met verschillende scenario's."  

Om examens thuis af te leggen hebben we camerabewaking nodig zodat studenten niet kunnen spieken

"Examens thuis afleggen kan voor sommige vakken maar niet allemaal", zegt de rector. "Dat is technologisch niet zo eenvoudig want je hebt camerabewaking nodig, en dat vraagt dus ook wat van de student. En daarnaast hebben we ook heel wat personeel nodig, dat is niet evident.  Dat doen voor alle studenten en alle vakken is quasi onmogelijk." De rector vraagt aan zijn studenten om nog even geduld te hebben, zodat ze alle mogelijke scenario's kunnen bekijken. 

Rector Luc Sels (KU Leuven) over afstandsonderwijs:

Videospeler inladen...

Meest gelezen