Radio 2

Opvallende coronasamenwerking: taxibedrijf en frituur leveren samen frietjes aan huis in Zaventem

Frituur Pat@friet en Taxi Walter uit Zaventem leveren samen frietjes aan huis. Klanten kunnen hun bestelling online plaatsen en voor 5 euro extra worden de frietjes thuis geleverd met de taxi. "Da's ook veiliger voor de friturist en zo kunnen we nog een kleine beetje blijven werken", vertelt de uitbater van het taxibedrijf.

Nu taxichauffeurs nog maar één persoon tegelijk in de auto mogen vervoeren en klanten van frituren enkel nog mogen afhalen, dalen de inkomsten onverbiddelijk. Taxibedrijf Taxi Walter in Zaventem en Frituur Pat@Friet in deelgemeente Nossegem hebben daar iets op gevonden. Ze besloten om samen te werken en frietjes te leveren via de taxichauffeurs.  "Het idee is heel spontaan gekomen. Twee weken geleden stond er veel volk in de frituur. Wij hadden geen werk en dachten: is het wel veilig zoveel mensen bij elkaar? We hebben dan voorgesteld om de frietjes aan huis te leveren. De uitbater vond dat direct een goed idee en de klanten duidelijk ook. Gisteren hadden we al 50 bestellingen," aldus Walter Miseur van Taxi Walter.

Frietgeur uit auto's krijgen

Voor het taxibedrijf is het eerder een symbolische actie. "Op deze manier kunnen we nog een drietal chauffeurs aan het werk houden. Maar alle anderen zitten nu thuis zonder werk. Wij organiseren vooral vervoer naar de luchthaven en schoolvervoer, dat valt nu allemaal weg. Met de leveringen van de frietjes kunnen we een paar mensen nog even aan het werk houden," aldus Walter.

Of er in de taxi's dan geen frietgeur zal blijven hangen? "Neen hoor, ook daar hebben we aan gedacht. We rijden enkel met reserve taxi's waar geen mensen meer in vervoerd worden. En  wanneer alles achter de rug is, krijgen ze een stevige beurt in de carwash."

Meest gelezen