Transportsector zit door corona even in piekperiode maar vreest het dal

De transportsector wordt door corona grondig door elkaar geschud. Heel wat opdrachten vallen weg doordat bedrijven sluiten of op een lager pitje draaien. Maar voorlopig wordt dat nog gecompenseerd door de extra vraag vanuit de grootwarenhuizen. De hamsteraars zorgen voor een piek in de vraag naar vrachtwagens. Maar wat als iedereen zijn voorraadkasten heeft volgepropt? Dan vreest de sector een behoorlijke terugval.

Transporteur Xwift uit Kruishoutem kreeg goed nieuws gisteren. Het bedrijf werd door maandblad Trends uitgeroepen tot ambassadeur va de Oost-Vlaamse Gazellen. Een opsteker in coronatijden, al klaagt oprichter Pieter Denys sowieso niet. "Wij hebben de voorbije week gemerkt dat we wat minder opdrachten kregen van onze reguliere klanten, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door een toename in de opdrachten van de grootwarenhuizen".

Ik merk bij de chauffeurs een grote vorm van trots die de angst overheerst

Pieter Denys, Xwift

Het zal niet blijven duren

Pieter Denys verwacht dat over enkel weken de vraag van de grootwarenhuizen zal terugvallen. "Op een bepaald moment zullen de mensen wel voldoende stock in huis hebben, dan zal het volume opdrachten van de grootwarenhuizen dalen. De andere sectoren kampen met toeleveringsproblemen en zullen mettertijd hun klanten ook niet meer kunnen beleveren, dus uiteindelijk zullen we een daling zien in het transport"

Meest gelezen