Radio 2

Trouwen in tijden van corona: "We hebben er nog een goed glas op gedronken via Skype"

Jeroen De Baecke en Eline Ghysel uit Sint-Maria-Aalter, een deelgemeente van Aalter, zijn vandaag helemaal alleen getrouwd. Alleen schepen Dirk De Smul (CD&V) mocht erbij zijn in de anders volledig lege trouwzaal. "We gaan het echte feest gewoon doen wanneer de coronacrisis voorbij is", vertelt Eline.

"We hadden eigenlijk al voor een intiem huwelijk gekozen, maar zo intiem moest nu ook weer niet. Het was de bedoeling dat onze ouders, onze broers en zussen erbij zouden zijn", vertelt Eline. "Maar we waren dus alleen. We hadden het graag anders gezien, maar het moet nu eenmaal zo."

We wilden eigenlijk al een intiem huwelijksfeest, maar dit was wel heel intiem

Kersverse bruid Eline

Felicitaties via Skype

Het avondfeest kan natuurlijk ook niet plaatsvinden, dus zal het verzet worden naar een latere datum. Na de trouw op het gemeentehuis zijn Eline en Jeroen gewoon naar huis gegaan. "We hebben nog even met de familie gesproken op Skype en samen getoost. Feesten doen we later!", vertelt Eline. 

De schepen die het huwelijk mocht voltrekken vond het alleszins heel bijzonder. "Een speciale sfeer", vertelt schepen Dirk De Smul (CD&V). "Dit was mijn 963e huwelijk, maar wel eentje om niet snel te vergeten. We moeten de opgelegde regels om geen extra mensen toe te laten wel strikt volgen. We hebben nu met het gelukkige koppel afgesproken om na de hele coronacrisis er nog een goed glas op te drinken."

kasto80

Meest gelezen