Asha Devi, de moeder van het slachtoffer van de groepsverkrachting, wordt getroost.
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Vier mannen opgehangen voor groepsverkrachting studente in India

In India zijn vier mannen geëxecuteerd voor de brutale groepsverkrachting van een jonge vrouw in de Indiase hoofdstad New Delhi in 2012.

De mannen werden verhangen in de Tihar-gevangenis in Delhi, bevestigde een gevangenismedewerker. Een beul voerde de executies uit nadat de rechtbanken donderdagavond de laatste pleidooien van de advocaten van de veroordeelden hadden afgewezen.

"Onze dochter heeft eindelijk gerechtigheid gekregen. Ik dank de rechterlijke macht, de regering", zei de moeder van het slachtoffer van verkrachting, Asha Devi, buiten aan de gevangenis, waar een grote menigte bijeenkwam. Ze juichten toen het nieuws over de ophanging werd bevestigd.

De 23-jarige studente geneeskunde werd op 16 december 2012 verkracht in een rijdende bus in de Indiase hoofdstad en raakte daarbij zwaargewond. De feiten leidden tot massale protesten in het land en daarbuiten. De vrouw stierf bijna twee weken later in een ziekenhuis in Singapore.

De vier mannen - Mukesh Singh, Akshay Thakur, Vinay Sharma en Pawan Gupta - werden schuldig bevonden en ter dood veroordeeld door een rechter in 2013. Dit werd bevestigd door hogere rechtbanken.

Meest gelezen