Google Street View

Werken op E314 in Leuven uitgesteld, ook in centrum Leuven werken stopgezet

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft wegens het coronavirus beslist om de werken op de E314 ter hoogte van het viaduct van Wilsele uit te stellen. Het Leuvense stadsbestuur meldt intussen dat om dezelfde redenen verschillende openbare werken in de binnenstad eveneens beginnen stil te vallen. 

De werken aan de E314 zouden normaal op 30 maart starten, anderhalf jaar duren en grote verkeershinder meebrengen. Het ging om de verbreding van het viaduct van Wilsele als onderdeel van de aanleg van een spitsstrook tussen Herent en Aarschot, de aanleg van een fiets- en autotunnel onder de snelweg, de renovatie van drie bruggen en de plaatsing van nieuwe geluidsschermen.  Maar nu is beslist dat die werken worden uitgesteld, net zoals de werken aan de vlakbij gelegen Aarschotsesteenweg. 

Aannemersbedrijven vrezen ook voor de gezondheid van hun werknemers en sluiten daarom de deuren

Veva Daniëls, Agenstchap Wegen en Verkeer (AWV)

"Heel wat aannemersbedrijven zitten in de problemen omdat ze de gezondheid van hun werknemers op of op weg naar de werf niet kunnen garanderen", klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer. "Bovendien werken veel ondernemingen in de bouwsector met buitenlandse werknemers. Die zijn nu massaal op weg naar huis omdat ze vrezen om voor langere tijd niet meer naar hun thuisland te kunnen terugkeren. Enkele aannemers lieten al zélf weten dat ze hun werfactiviteiten stilleggen. Daarom dat we niet anders kunnen dan de werken uit te stellen." 

Leuven centrum

Ook op andere plaatsen in Leuven zijn een aantal werken stopgezet. Dat is het geval met de werken in de Mechelsestraat, het Hoornplein, het fietspad langs de Lüdenscheidsingel en de Parkwerkbrug over de sporen. De werken aan de fietsenstalling onder het Martelarenplein zullen eveneens binnenkort worden stopgezet. Dat is ook het geval met de werken aan de fietspaden langs de Aarschotsesteenweg. Ook de waterfontein op het Hooverplein kan voorlopig niet worden opgestart. 

Meest gelezen