Videospeler inladen...

1 dag na grote volkstoeloop gaat Australië populairste strand sluiten

In Australië gaat een van de populairse stranden van het land dicht. Tot gisteren trokken nog vele duizenden mensen naar Bondi Beach in Sydney.  De verontwaardiging was zo groot, dat het stadsbestuur meteen ingreep. Bondi Beach wordt voorlopig gesloten om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Strandwachters gaan voortaan het aantal mensen op het strand tellen. Loopt dat aantal op, dan wordt het strand opnieuw gesloten.

Minister van Volksgezondheid Greg Hunt noemde de strandtaferelen onacceptabel. Hij wees erop dat het aantal besmettingen in Australië snel stijgt. Volgens officiële cijfers zijn 874 mensen besmet, maar Australische media melden dat er meer dan 1000 coronagevallen zijn vastgesteld.

Een foto van Bondi Beach op 20 maart, de dag voor de sluiting.
2020 Getty Images

Strandwachten zullen in de komende dagen koppen tellen op Bondi Beach, en de politie waarschuwen als er te grote aantallen badgasten bijeen zijn. In dat geval gaat het strand opnieuw dicht.

Meest gelezen