Ambulanciers bestolen op standplaats in Hoboken

Ambulanciers zijn zaterdagavond bestolen tijdens een inbraak in de 112-standplaats aan de Antwerpsesteenweg in Hoboken. Dieven namen een persoonlijke laptop van één van de vrijwilligers mee. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie.

Twee jonge vrijwilligers die zaterdagavond terugkwamen van een interventie, merkten iets voor middernacht de inbraak op. De deur was opengebroken en het lokaal was overhoop gehaald. Er werd een persoonlijke laptop van één van de vrijwilligers gestolen. De politie kwam ter plaatse om vaststellingen te doen.

"Extra zuur"

"Een inbraak is altijd vervelend, maar in deze periode is dit extra zuur", zegt Gert Paredis aan Gazet van Antwerpen. Hij is beroepskracht bij Ambuce Rescue Team dat de standplaats uitbaat. "Iedereen noemt de medische hulpverleners helden, maar onze vrijwilligers zijn wat mij betreft nog méér helden. Zij offeren zichzelf belangeloos op om anderen te helpen. Als zij dan slachtoffer van een diefstal worden, komt dat nog harder aan."

Meest gelezen