Videospeler inladen...

Besmettingshaard in rusthuis in Sint-Gillis-Waas: 1 dode, 19 bewoners vertonen symptomen

In een woonzorgcentrum in de Oost-Vlaamse gemeente Sint-Gillis-Waas is dit weekend een bewoner overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Negentien andere bewoners vertonen symptomen van het virus, en drie van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis. "Het centrum doet al het nodige om de uitbraak te beheersen en verdere besmettingen te vermijden", zegt Joris Moonen, woordvoerder van het agentschap Zorg en Gezondheid.

"Er is een uitbraak van corona vastgesteld in een woonzorgcentrum in Sint-Gillis-Waas", dat vertelt Joris Moonen van het agentschap Zorg en Gezondheid. "Een van de bewoners is overleden en negentien andere vertonen ziektesymptomen. Drie van hen die naar het ziekenhuis zijn gevoerd, hebben positief getest, en we gaan ervan uit dat de anderen met ziektesymptomen ook besmet zijn."

Het rusthuis doet al het nodige om de uitbraak zo snel mogelijk te beheersen en zoveel mogelijk verdere besmettingen te vermijden: "Het komt er nu op aan om de richtlijnen die al van kracht waren, zeer doorgedreven verder te zetten. Isolatie van wie ziek is, doorgedreven hygiëne en een verhoogde waakzaamheid voor symptomen."

"Daarnaast zullen wij ook dagelijks in contact blijven met het woonzorgcentrum om te bekijken of extra maatregelen nodig zijn, en of er voor andere bewoners nog bijkomende isolatiemaatregelen getroffen moeten worden", aldus Moonen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen