DE FOYER #25: over de aanpak van corona in de Wetstraat, de wetenschap en bij patiënten thuis

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De Zevende Dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur.

In deze podcast krijgt u het volledige eerste uur van De Zevende Dag voorgeschoteld waarin de laatste ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus worden besproken met viroloog Marc Van Ranst en Paul Stoffels van de wereldwijde farmareus Johnson & Johnson dat meewerkt aan de zoektocht naar een vaccin. 

Europees president Charles Michel (MR) sprak met ons over de aanpak van de EU na de getuigenissen van actrice Ann Ceurvels en Matthias Van Oost over hun strijd tegen het coronavirus. Minister van volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) geeft de laatste stand van zaken over de Belgische gezondheidszorg.

Regisseur Benjamin Royaards vertelt ons over zijn leven in de Noord-Italiaanse stad Bergamo en verpleegkundige Ilse Van Bockstaele doet verslag vanop de spoeddienst in een ziekenhuis in Coslada nabij de Spaanse hoofdstad Madrid waar zij woont en werkt. 

Meest gelezen