Ontspanning, routine en een luisterend oor: het Rode Kruis geeft tips om mentaal gezond te blijven in coronatijden

Het Rode Kruis komt met tips om tijdens de coronacrisis mentaal gezond te blijven, in samenwerking met de Vlaamse en federale overheid. "De volgende dagen en weken zal onze mentale gezondheid steeds belangrijker worden", zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Door de maatregelen om de verspreiding van het virus in te perken, leven we veel meer in afzondering. "Onzekerheid en angst steken de kop op, zeker bij mensen die er alleen voor staan", klinkt het.

"De focus ligt vandaag op de acute bestrijding van het coronavirus", zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. "Een strijd die we allemaal samen moeten voeren, en die grote inspanningen vraagt. Door thuis te blijven en fysieke ontmoetingen met anderen zoveel mogelijk uit de weg te gaan. De mens is echter een sociaal wezen, dat anderen nodig heeft. Ook onzekerheid en angst leggen druk, zeker bij mensen die er vandaag alleen voor staan."

"De volgende dagen en weken zal onze mentale gezondheid steeds belangrijker worden. We zullen hiervoor als overheid ook initiatieven nemen", klinkt het bij de minister. Daarom stelde het Rode Kruis een campagne op, in samenwerking met de Vlaamse en federale overheid. "De komende dagen gaan we hierop door, met ook aandacht voor bijzondere doelgroepen", aldus Beke.

Safety first

Help elkaar

Rust en ontspanning

Meer info of een luisterend oor?

Meest gelezen