Videospeler inladen...

Maggie De Block: "Nog eens 759 bedden bijgemaakt op intensieve zorg", totaal staat nu op 2.650 bedden

"Er zijn 759 extra bedden bijgekomen voor patiënten die intensieve zorg nodig hebben", dat vertelt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) in "De zevende dag". In totaal zijn er nu dus 2.650 bedden op de intensieve zorg in de Belgische ziekenhuizen. En er zullen nog bedden bijkomen. Op dit moment verblijven 290 coronapatiënten op intensieve zorg.

Goed nieuws vanuit de Belgische ziekenhuizen: de capaciteit van patiënten die intensieve zorg kunnen krijgen, is met 759 verhoogd. Dat vertelt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD): "Dankzij de noodplannen die we twee weken geleden in gang hebben gezet, zijn al onze ziekenhuizen erin geslaagd om samen 759 bedden extra vrij te maken. Er wordt hard gewerkt om dat nog op te voeren."

Dat betekent dat we van 1.900 bedden op intensieve zorg in twee weken tijd naar zo'n 2.650 bedden zijn gegaan in de Belgische ziekenhuizen. De Block uit haar dankbaarheid voor het harde werk van de dokters en verpleegkundigen die dat mogelijk hebben gemaakt.

Bekijk hieronder het gesprek uit "De zevende dag":

Videospeler inladen...

Meest gelezen