Radio 2

Ponton zinkt op Zeekanaal Brussel-Schelde in Grimbergen

Zondagnamiddag is op het zeekanaal Brussel-Schelde een ponton gezonken. Het ponton werd gebruikt voor herstellingswerkzaamheden aan de Willemsbrug. Er was niemand op het ponton aanwezig. Er is geen hinder voor de scheepvaart op het Zeekanaal Brussel-Schelde.

Het was een jogger die het ponton, dat scheef in het water hangt, opmerkte. Hij verwittigde de politie. Het ponton ligt vlak bij de kade. "De ligging bij de kade is een geluk bij een ongeluk", zegt Carolien Peelaerts van De Vlaamse Waterweg, "op die manier is er geen hinder voor de scheepvaart op het Zeekanaal."

Op het ponton was niemand aanwezig. Het ponton werd gebruikt bij de herstellingswerkzaamheden aan de Willemsbrug. Morgen zal bekeken worden wat er moet gebeuren. De aannemer van het ponton zal alvast het probleem van de vrijgekomen stookolie aanpakken. Het is nog niet duidelijk waarom het ponton gezonken is.

Meest gelezen