Antwerpse politie deelde dit weekend meer dan 300 boetes uit: “Nog steeds houdt niet iedereen zich aan coronaregels”

In Antwerpen controleert de politie of de coronamaatregelen worden nageleefd, want dat is niet altijd het geval. Dit weekend hebben 325 mensen een boete gekregen omdat ze zich niet aan de maatregelen hielden. Die boetes kunnen oplopen tot 4.000 euro.

Er zijn nog steeds mensen die zich niet aan de coronamaatregelen houden. Zij worden beboet door de Antwerpse politie. “Het gaat om mensen die te dicht bij elkaar staan of wandelen. Ook wie niet-essentiële verplaatsingen maakt met de wagen wordt beboet. Vier mensen die samen in één wagen zitten, mogen zich aan een controle verwachten”, zegt Willem Migom van de politiezone Antwerpen.

Vier mensen die samen in één wagen zitten, mogen zich aan een controle verwachten

Willem Migom, politiezone Antwerpen

“Daarnaast hebben we extra aandacht voor mensen die rondrijden met een buitenlandse nummerplaat. Wie zonder geldige reden in Antwerpen is, wordt beboet en gevraagd om de stad te verlaten.”

In Turnhout is er dit weekend nog geen proces-verbaal opgemaakt. De overtreders worden wel aangesproken. In Mechelen kregen een paar mensen een boete. Zij waren verwittigd door de politie, maar bleven voortdoen.

Meest gelezen