Baarle-Hertog controleert Nederlanders aan tankstations

De grensgemeente Baarle-Hertog controleert bezoekers van vier tankstations. Nederlanders komen er vaak tanken, omdat dat goedkoper is in België. Enkel de Nederlanders uit Baarle-Nassau, de gemeente waarmee Baarle-Hertog verbonden is, zijn er nu nog welkom. 

Heel wat grensgemeentes in onze provincie sluiten de grens met Nederland volledig af. In Baarle-Hertog is dat volgens burgemeester Frans De Bont onmogelijk. “Baarle-Hertog is verweven met Baarle-Nassau in Nederland. Wij kunnen niet 24 uur lang, elke dag, alle straten bewaken”, zegt De Bont.

De politie bemant nu de hoofdwegen en de vier tankstations in Baarle-Hertog. “Nederlanders hebben de neiging om massaal hier te komen tanken omdat het in België goedkoper is”, vertelt De Bont. “Nederlanders die van verder dan Baarle-Nassau komen worden nu teruggestuurd.”

Meest gelezen