Bijna geen kinderen meer in noodopvang van West-Vlaamse scholen

In de scholen van Roeselare, Brugge, Oostende en Kortrijk zitten er nu bijna geen kinderen meer in de noodopvang. Sinds vorige week zijn er geen lessen meer, maar is er wel opvang. Vorige week maandag zat nog 1 op de 10 leerlingen in de opvang, dus 10 procent. Vandaag is dat gedaald naar 1 procent. 

Sinds vorige week maandag zijn de lessen op de scholen afgeschaft. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De scholen blijven wel open om kinderen op te vangen wiens ouders in de zorg of de voeding werken. Ook ouders die helemaal geen opvang vinden voor hun kinderen zijn welkom. Grootouders mogen sowieso niet meer voor hun kleinkinderen zorgen.

Begin vorige week stuurden zo'n 10 procent van de ouders hun kind nog naar school. Gaandeweg is dat cijfer gedaald tot 1 procent vandaag. In de scholengroep Zeebries in Oostende zitten er nu nog zo'n 20 kinderen op een totaal van 1.800 zegt directeur Ignace Depotter: "Ik denk dat de ouders de boodschap heel goed hebben begrepen. Bijna iedereen vangt zijn of haar kinderen thuis op. Ik denk dat ouders ook beschaamd zijn om hun kind toch naar school te houden, omdat het volgens hen toch een risico inhoudt en niet echt verantwoord is." 

Ik denk dat het ook een soort schaamtegevoel is dat er bijna geen kinderen meer in de noodopvang zitten
Ignace Depotter, directeur Zeebries Oostende

Meest gelezen