Radio 2

Politie blokkeert grensovergangen met containers, hekken en betonblokken

In Alveringem, Heuvelland, Poperinge, Lo-Reninge, Veurne, Knokke-Heist en verschillende andere grensgemeenten zijn er sinds vanmorgen blokkades aan de grensovergangen. Dat is nodig om te voorkomen dat Fransen of Nederlanders de grens oversteken en zo het coronavirus verspreiden.

De blokkades langs de grens met Frankrijk en Nederland moeten ervoor zorgen dat Belgen, Fransen en Nederlanders in hun eigen land blijven. Op die manier kunnen ze het Coronavirus niet over de grens meenemen.

Er zijn natuurlijk heel wat grensovergangen. In Poperinge alleen al zijn er maar liefst 22. "Het is onmogelijk om daar overal drie, vier politiemensen te zetten. Daarom zijn die blokkades echt nodig", zegt burgemeester van PoperingeChristof Dejaegher (CD&V).

Containers, hekkens en betonblokken

In Menen heeft de politie een grensovergang gesloten door er een container te plaatsen. In Watou en Wervik gebruiken ze vaak hekken, maar in Veurne en Heuvelland gebruiken ze betonblokken. "Best schrikken, zo'n blokkades", zegt Simon Fonteyne. Hij woont net naast zo'n grensovergang met Frankrijk. "Ik was thuis aan het werken en zag de tractor toekomen. Hij zei me dat de gemeente hem gevraagd had om hier betonblokken te plaatsen."

Radio 2

Meest gelezen