Paters Norbertijnen van Grimbergen vragen solidariteit, maar wind verstoort videoboodschap

Ook bij de paters Norbertijnen in de abdij van Grimbergen zijn ze in de ban van het coronavirus. Pater Karel Stautemas heeft op zijn Facebookpagina een grappig filmpje gepost. Daarin vragen de paters solidariteit en moed. Maar de wind gooit roet in het eten...

"Wij proberen solidair te zijn met iedereen die getroffen wordt door de coronacrisis", zegt pater Karel. "Zo applaudisseren we elke avond op ons balkon voor de mensen uit de zorgsector. We hebben ook witte lakens opgehangen aan onze vlaggenmasten. En we bidden uiteraard ook, maar niet meer dan anders. Welke heilige moet je trouwens aanroepen voor deze crisis? We weten het ook niet goed."

Aardappelen voor de buren

"We doen ook heel praktische zaken", gaat de pater verder. "Zo brengen we voor de buren een brief naar de post en ik ben ook al een zak aardappelen gaan halen voor een buur. Het valt me trouwens op dat mensen anders met elkaar omgaan nu. En er worden duidelijk meer kaarsjes gebrand, of mensen bellen ons voor een gesprek. Het spreekt voor zich dat we die mensen een luisterend oor bieden." 

Videoboodschap in de wind

De paters hebben ook een videoboodschap opgenomen, maar die is ongewild grappig geworden. Zo blaast de wind erg hard in de microfoon, waardoor de boodschap wat verloren gaat. Pater Karel doet zelf ook een poging tot gebarentaal, maar dat lukt tot zijn eigen plezier niet zo goed. En de wind doet ook een en ander opwaaien.  

Meest gelezen