Deinze waarschuwt kaartersclubs: “De coronamaatregelen gelden ook voor wie in groep wil kleurenwiezen”

Deinze vraagt aan kaartersclubs om niet meer samen te komen om te kaarten tijdens de coronacrisis. “We merken dat er in verschillende verenigingen nog altijd samen gekaart wordt, en dat kan echt niet”, klinkt het. 

“Het coronavirus kan zich vastzetten op papier, karton en dus ook op speelkaarten”, legt burgemeester van Deinze Jan Vermeulen (CD&V) uit. “Als je kaart, geef je het virus continu aan elkaar door, dat is dus niet veilig. Daarnaast is het ook niet toegelaten om met meer dan twee mensen samen te komen. Bovendien zijn veel kaarters mensen van een zekere leeftijd. Ze zitten vaak in de risicogroep en moeten éxtra waakzaam zijn.”

Leuke bezigheid

“Mijn oproep is niet alleen belangrijk voor de kaarters uit Deinze, maar voor iedereen die van een potje kleurenwiezen of hartenjagen houdt”, gaat Vermeulen verder. “Als mensen zich vervelen, grijpen ze snel naar een kaartspel. Het is een leuke bezigheid, maar nu even niet. Je kan natuurlijk nog wel Patience spelen. Dat kan je op je eentje doen.” De stad heeft intussen via sociale media opgeroepen om de regels te respecteren. Daarnaast hebben ze de verenigingen verwittigd en de stad belt alle 75-plussers persoonlijk op. 

Patience kan nog wel, want dat kan je op je eentje spelen

“Ik heb intussen bericht gekregen dat het mogelijk is om virtueel te kaarten”, zegt Vermeulen nog. “We gaan bekijken hoe we dat tot bij onze senioren kunnen brengen, want dat zou natuurlijk een mooi alternatief zijn.”

Meest gelezen