Videospeler inladen...

Arts Jeff Suykerbuyk genezen van corona: "Een absolute hel die je niemand toewenst"

Stilaan krijgen we de eerste getuigenissen van landgenoten die genezen verklaard zijn van het coronavirus. Op StuBru deed arts Jeff Suykerbuyk zijn verhaal. "Het is ongelofelijk, die angst, ook als arts, omdat je niet weet wat er aan de hand is", zegt hij. "Dit is écht geen lachertje."

Jeff Suykerbuyk is naast arts en psychiater in Antwerpen ook fervent StuBru-luisteraar. Bij Michèle Cuvelier vertelde hij over zijn ervaring met het coronavirus, waar hij intussen van genezen is. "Het was een absolute hel die ik niemand toewens", getuigde hij.

Het is ongelofelijk, die angst, zelfs als arts, omdat je niet weet wat er aan de hand is.

Jeff Suykerbuyk

"Twee weken geleden kreeg ik plots heftige koorts. Zoals de richtlijnen voorschreven, belde ik toen de huisarts. Het werd behandeld als een virale infectie, maar het was al snel duidelijk dat het geen gewone griep was", zegt Suykerbuyk. "Ik was nog te goed om mij aan te bieden in het ziekenhuis, dus ik heb thuis in quarantaine gezeten. Sinds zaterdag mag ik uit quarantaine, en ik ben nu 24 uur klachtenvrij. Vandaag ben ik dus officieel genezen."

Suykerbuyk zou in theorie vandaag weer aan het werk mogen, "maar ik ben nog veel te moe en veel te verzwakt. Ik schat op basis van mijn kleren dat ik de voorbije twee weken 15 kilogram verloren ben."

(tekst gaat voort onder de video)

Videospeler inladen...

"Dit is geen lachertje"

"Dit is echt geen lachertje", zegt Suykerbuyk. "Ik heb enorme angst gehad. Ik was nog te goed om in het ziekenhuis opgenomen te worden, maar ik dacht, wat als het dan toch geen corona is maar een bacteriële infectie die kan genezen met simpele antibiotica? Het idee dat ik dat zou missen. Het is ongelofelijk, die angst, zelfs als arts, omdat je niet weet wat er aan de hand is."

De boodschap van Suykerbuyk is duidelijk: "Dit beestje is echt niet om mee te lachen. Ik besef dat als ik niet al van mezelf een sterk lichaam had, ik ook in het ziekenhuis beland zou zijn omdat ik zo fel verzwakte. Dus mensen, alstublieft, hou je aan de maatregelen die de overheid en de wetenschappers ons geven. Die maatregelen zijn eenvoudig, ze werken, het is écht heel belangrijk om dit te stoppen. Hou je aan de regels en blijf in uw kot."

Jeff Suykerbuyk, genezen van het coronavirus en fel vermagerd:

Meest gelezen