Belga Image

Brussel neemt maatregelen voor daklozen: "Drinkfonteinen nu al open" 

De Stad Brussel opent nu al alle drinkfonteinen in parken en straten. Dat gebeurt normaal pas in april. Zo komen daklozen makkelijker aan drinkwater. De voedselbedeling verhuist van metrostation Kruidtuin naar de ruimere Albertinaparking.  

De Brusselse daklozen hebben het dezer dagen erg moeilijk om aan drinkbaar water te geraken. Restaurants, bars en veel winkels zijn gesloten en dus is het vaak lang zoeken naar een slokje water. De Stad Brussel besluit daarom om de 28 drinkfonteinen in parken en straten vroeger te openen. Maité Van Rampelbergh van de Stad Brussel: "Normaal worden de drinkfonteinen tijdens de winter gesloten voor onderhoud en tegen de vrieskou. Maar we hebben gemerkt dat het voor daklozen erg moeilijk is om aan drinkwater te geraken. Daarom hebben we beslist om de drinkfonteinen weer open te zetten."

Normaal blijven de drinkfonteinen in de winter gesloten voor onderhoud en tegen vrieskou

Ook de voedselbedeling voor daklozen gebeurt tijdens de coronacrisis anders. Van Rampelbergh: "De voedselbedeling is van metrostation Kruidtuin verhuisd naar de ingang van de Albertinaparking aan het centraal station. Die is véél ruimer, zodat mensen genoeg afstand van elkaar kunnen houden. En ook rustig kunnen eten. Het is erg belangrijk dat we ook aan de meest kwetsbaren van de maatschappij denken tijdens deze crisis." 

Meest gelezen