Amon

Eerste werkdag in coronatijden: "Ik leer mijn nieuwe collega's kennen via videogesprekken"

Zoë Deswaef uit Gent start vandaag bij rekruteringskantoor Amon en door de coronacrisis verloopt haar eerste werkdag erg bijzonder: via videogesprekken en online vergaderingen. "We hebben een plan opgesteld om Zoë te kunnen laten inwerken vanop afstand", vertelt Deswaefs nieuwe baas. 

“Een eerste werkdag in quarantaine”, lacht Zoë Deswaef als ze vertelt over haar nieuwe job. “Ik had het me wel anders voorgesteld.” Ze start vandaag, in volle coronacrisis bij rekruteringskantoor Amon in Gent. Dat gebeurt met een volledig traject vanop afstand, want Amon zet volop in op telewerk om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Zoë zal het bedrijf en de collega’s de komende dagen van thuis uit leren kennen, via de computer”, vertelt Christophe Van Driessche van Amon. 

“Hopelijk een voorbeeld voor anderen”

“We zijn er erg trots op dat we hier klaar voor zijn. We hebben ons erg goed voorbereid. Je moet goed nadenken over alles wat op een “normale” eerste werkdag gebeurt en je moet dat dan omzetten in een digitale tegenhanger. Gelukkig kan er vandaag met de moderne technologie enorm veel. Zo kan je videogesprekken houden met wel 15 of 20 mensen tegelijk. We hebben dat uitgebreid getest met iedereen en weten nu zeker dat het goed werkt. Zo kunnen we Zoë goed begeleiden op de 1e werkdag en ook daarna”, benadrukt Van Driessche. 

(lees verder onder de foto)

Amon

Ik leer nieuwe collega's niet kennen aan de koffiemachine maar in een videogesprek 

Zoë Deswaef

“Er is een hele planning opgesteld voor de eerste dag en week. We beginnen maandag met een grote videoconferentie waar iedereen aan meedoet en zichzelf voorstelt. We hebben dat met heel het team voorbereid. Later gaat Zoë met elke collega apart telefoneren met de computer. Iedereen gaat haar een deeltje opleiden. Zo leert ze alle collega’s beter kennen.” 

Ik vind het superboeiend om volledig digitaal ingewerkt te worden

Zoë Deswaef

De 1e week van Deswaef eindigt ook met een grote evaluatie met alle medewerkers. “We hopen dat het een succes is en dat ook andere bedrijven zullen volgen”, zegt Van Driessche. 

Meest gelezen