Videospeler inladen...

Europese en Amerikaanse beurzen zakken opnieuw weg

Het wordt wellicht opnieuw een erg woelige week op de aandelenbeurzen. Vanochtend zijn de meeste Europese beurzen opnieuw met verlies geopend, wellicht in navolging van het forse verlies in New York vrijdagavond. Rond de middag was er even herstel, maar nadien volgden de beurzen in Europa de negatieve spiraal in New York.

Op Euronext Brussel is de Bel-20 vanavond 3,8 procent lager gesloten. Elders in Europa was dat niet veel anders. De meest opvallende daler is de FTSE100-index in Londen, die zowaar 4,3 procent moest laten liggen. In Parijs bedroeg het verlies 3,3 procent en in Frankfurt was dat 2,1 procent. 

De beurzen in New York zetten intussen hun afdalende trend van vrijdagavond voort. De Dow Jones stond op een bepaald ogenblik meer dan 4 procent lager, maar dat is nu teruggebracht tot een verlies van 1 procent. De Nasdaq kleurt zowaar voor 0,7 procent groen. Wellicht heeft de beslissing van de centrale bank Federal Reserve om zonder limiet obligaties op te kopen en zo geld in de economie te pompen, de Amerikaanse beleggers wat vertrouwen gegeven.

De onrust over de economische gevolgen van het coronavirus speelt natuurlijk een belangrijke rol. Toch waarschuwden waarnemers al een tijd dat de beurzen overdreven gestegen waren en dat er een correctie zat aan te komen. Werd eerst gedacht dat een crisis in de Perzische Golf de trekker van de correctie zou overhalen, dan is dat nu het coronavirus geworden.

Bekijk de analyse van Michaël Van Droogenbroeck uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen