Fietstunnel onder Tiensesteenweg in Leuven geopend

Goed nieuws voor Leuvense fietsers, want de gloednieuwe fietstunnel onder de Tiensesteenweg is open. De fietstunnel is 25 meter lang, 4,5 meter breed en verbindt Kessel-Lo met Heverlee en is een belangrijk onderdeel van de fietssnelweg F24 Leuven-Tienen.

Vandaag was de dag waar ze in Leuven toch al een tijdje naar uitkeken, de gloednieuwe fietstunnel ging er eindelijk open. Normaal was de opening vorige week vrijdag gepland, maar enkele fietsers gooiden roet in het eten door de werf iets te vroeg te betreden. Daardoor ontstond er schade en moest de aannemer al herstellingswerken uitvoeren. 

Geen feestelijke opening

Vandaag kon de fietstunnel dan toch eindelijk openen. Als was dat door de coronacrisis in ons land, een feest in mineur.  Normaal had de stad, samen met de buurtbewoners, een groot openingsfeest met allerlei randactiviteiten gepland.  Maar door alle noodzakelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, besloot de stad dit evenement te annuleren.  "Al is het belangrijkste dat voetgangers en fietsers vanaf nu de Tiensesteenweg vlot en veilig onderdoor kunnen zonder ook maar één auto te kruisen", klinkt het bij de stad. 

Meest gelezen