Geen bedden meer vrij voor coronapatiënten op intensieve afdeling Sint-Trudo Ziekenhuis

In Sint-Truiden zijn er in het ziekenhuis Sint-Trudo geen plaatsen meer vrij op de intensieve afdeling voor coronapatiënten. Het ziekenhuis maakt er nu werk van om snel 5 extra bedden vrij te maken waar patiënten intensief kunnen worden opgevolgd.

In totaal worden in het ziekenhuis 32 mensen behandeld voor het coronavirus, maar niet iedereen ligt op de intensieve afdeling. Op die afdeling zijn 9 bedden vrijgemaakt voor coronapatiënten, maar die liggen allemaal vol. Gisteren zijn daarom nog 2 patiënten overgebracht naar het RZ Heilig Hart in Tienen en het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Sint-Trudo gaat nu 5 extra bedden vrijmaken om zieken intensief te kunnen opvolgen. Miet Driesen: “We hebben een extra afdeling in het leven geroepen in de recoveryzaal waar we 5 bedden voorzien. Die bedden kunnen pas binnen een paar dagen in gebruik worden genomen. Maar eerst krijgen artsen en verpleegkundigen een opleiding in de andere intensieve corona-afdeling.”

5 overlijdens

Zaterdag overleden 2 coronapatiënten in het Truiense ziekenhuis, gisteren overleed een derde persoon. In totaal zijn er al 5 coronapatiënten overleden in het Sint-Trudo Ziekenhuis. "We hebben ook 5 mensen naar huis mogen sturen die thuis in quarantaine mogen blijven", zegt Driesen. "We zijn blijkbaar wel het zwaarst getroffen, dus er wordt gekeken hoe iedereen binnen of buiten ons ziekenhuis geholpen kan worden. We krijgen ook heel veel steun van anderen."

Meest gelezen