Radio 2

Gratis frietjes, kebab en pizza voor bewoners van serviceflats in As: "Senioren hadden tranen in hun ogen"

Elke zondag zijn er gratis frietjes, kebab of pizza voor de bewoners van de serviceflats ’t Kompas in As. Zolang de coronacrisis aanhoudt zijn de uitbaters van Frituur Extrema en Aksu Kebab van plan om deze groep senioren blij te maken met een wekelijkse smulpartij.

“Niemand heeft het gemakkelijk”, steekt friturist John van Reempts van wal. “Maar voor mensen die hun kinderen en kleinkinderen niet meer mogen zien, zijn deze tijden extra eenzaam.” Daarom besloot hij om samen met zijn concullega van een nabijgelegen kebabzaak het gemoed van deze mensen wat op te vrolijken. “De ene week zullen de bewoners kunnen rekenen op een uitgebreide frituurmaaltijd en de andere week van verse pizza of kebab. Deze zondag stonden er alvast frietjes met mayonaise en frikandel op het menu. De volgende keer kan dat evengoed een Amerikaanse burger of een bickyburger zijn. De senioren mogen absoluut suggesties doen.”

Hopelijk inspireert deze actie andere mensen

Het initiatief kon alvast op veel sympathie rekenen op sociale media. “Op Facebook is het bericht zowat ontploft”, lacht John. “De bewoners zelf waren blijkbaar tot tranen toe bewogen en lieten mij weten dat de frietjes erg hebben gesmaakt. In tijden dat mensen het moeten doen zonder cafés en restaurants, kan een hapje uit de snackbar misschien wel een klein lichtpunt zijn. Hopelijk inspireert deze actie andere mensen.”

Meest gelezen