In Limburg werkt nog één bedrijf op drie op zijn normale ritme

1 op 3 Limburgse bedrijven werkt ondanks de coronacrisis nog op volle toeren. Ongeveer de helft draait nog gedeeltelijk en 1 bedrijf op 6 ligt helemaal stil. Dat blijkt uit een rondvraag van werkgeversorganisatie VKW-Limburg.

VKW-Limburg deed de rondvraag bij 1000 aangesloten bedrijven. 33,8 % van de bedrijfsleiders zegt nog volledig operationeel te zijn. 49,3 % geeft aan nog gedeeltelijk te kunnen draaien. En 16,9 % heeft de deuren voor onbepaalde tijd gesloten. De werkgeversorganisatie roept op om zoveel mogelijk aan het werk te blijven en de economische keten in ieders belang niet te laten stilvallen. 

"Alleen dankzij de inzet van al die mensen houden we de keten in beweging"

Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg: “We begrijpen heel goed dat een aantal bedrijven ervoor kiest om de deuren te sluiten of erger nog: verplicht wordt dat te doen. We roepen wel op om de nodige aandacht te hebben voor de vele bedrijven die behoren tot de zogenaamde ‘essentiële sectoren’, die absoluut nodig zijn om het land draaiende te houden. Maar zeker ook voor al die andere bedrijven die blijven ondernemen, met maximale veiligheidsmaatregelen, creativiteit en inzet van technologie. Zij moeten immers hun medewerkers kunnen blijven activeren en enthousiasmeren om hun cruciale rol te blijven vervullen en dat is niet altijd even eenvoudig. Alleen dankzij de inzet van al die mensen kunnen we de keten in beweging houden." Volgens VKW-Limburg kan er momenteel voor beslissingen in het bedrijfsleven niet verder vooruit gekeken worden dan één week.

Meest gelezen