Website Arne Quinze

Kunstenaar Arne Quinze schenkt groot bloemenschilderij aan Gents ziekenhuis: "Ik dank alle zorgverleners die iedere dag hun leven riskeren"

Kunstenaar Arne Quinze uit Sint-Martens-Latem schenkt een bloemenschilderij van 7 op 4 meter aan AZ Jan Palfijn in Gent. Als dank voor de inspanningen die hulpverleners leveren tijdens deze coronacrisis. Quinze zit zelf ook in quarantaine en voelde zich nutteloos. Dus schilderde hij dag en nacht om het kunstwerk af te krijgen. "We hebben kleur nodig nu in deze moeilijke periode."

"Ik zag alle witte doeken en lakens uit de ramen hangen en vond dat zo'n ontzettend mooi gebaar als dank voor alle verplegers, dokters en schoonmaakploegen die zo hard hun best doen", legt Arne Quinze uit. "Maar een wit doek is voor mij een leeg canvas dat moet ingevuld worden. En omdat ik me de afgelopen dagen nogal nutteloos voelde en stil zitten niks voor mij is, besloot ik de afgelopen week dag en nacht te werken aan een groot schilderij met wilde bloemen."

Nu hebben mensen hoop, kleur en positivisme nodig
Kunstenaar Arne Quinze

Ziekenhuizen in kleur

De kunstenaar maakte het werk "Wildflower Garden Painting" met een buitensporige weelde aan kleuren: "Kleur is wat je nodig hebt in moeilijke tijden. Het geeft een bepaalde vrolijkheid en een positieve noot", legt Quinze uit. Een betere plaats om het schilderij af te leveren dan het AZ Jan Palfijn in Gent was er niet: "Ik roep alle kunstenaars en creatievelingen op om hospitalen op te frissen met heel veel kleur. De ziekenhuizen zijn nog belangrijker geworden nu tijdens deze coronacrisis en kleur kan een positiviteit brengen die heel hard nodig is."

Website Arne Quinze

Kunstwerk veilig vervoeren en plaatsen

Het plan is om het werk, dat uit 6 delen bestaat, donderdag naar het Gentse ziekenhuis te brengen. Maar eenvoudig is dat niet in deze periode: "Ik ben aan het afspreken met de mensen van het AZ Jan Palfijn hoe we dat zo risicoloos kunnen doen. Ik ga dat samen doen met iemand van mijn team. We gaan dat met de nodige afstand doen en zo veilig mogelijk met handschoenen, mondmaskers en ontsmettend materiaal."

Website Arne Quinze
kasto80

Meest gelezen