Leerling-politieagenten versterken het Antwerpse politiekorps

De lokale politie van Antwerpen krijgt vanaf vandaag versterking van leerling-politieagenten. De politieopleiding is voorlopig stopgezet door het coronavirus, zodat de politieagenten in spe nu meteen in de praktijk ingezet worden.

Zo zullen ze eventueel ook ingeschakeld kunnen worden als er agenten ziek zouden worden. Toch mogen ze nog niet alle taken van een politieagent uitvoeren. "Zij mogen nog geen boetes uitschrijven of niet op het terrein komen", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Maar ze kunnen achter de schermen al een grote meerwaarde zijn voor de collega's die veel werk hebben met de nieuwe opgelegde maatregelen. We verwelkomen hen dus met open armen. Op die manier kunnen ze ook hun kennis en motivatie bewijzen in het korps waar ze over enkele maanden aan de slag zullen gaan."

Meest gelezen