Online platform moet shoppen in Diest aanmoedigen: "zorg ervoor dat onze winkels overleven"

De winkels en horeca van Diest lanceren samen met het stadsbestuur een online winkelplatform. Dat moet de mensen aanmoedigen om lokaal te blijven kopen. "Koop lokaal, tijdens en na coronatijden, want buitenlandse internetwinkels betalen onze ziekenhuizen niet", klinkt het.

Meer dan 100 winkels en horecazaken in Diest hebben zich verenigd in het online platform shoppenindiest.be.  Op die manier willen ze hun  klanten blijven bedienen tijdens de gedwongen sluiting als gevolg van de coronacrisis.  De dienst lokale economie van de stad Diest ondersteunt het project en ontwikkelde op korte tijd de website, samen met enkele digitale creatievelingen. 

Op enkele uitzonderingen na, zoals voedings-en kapperszaken, moeten de winkels zeker nog tot en met zondag 5 april gesloten blijven. De kans dat de gedwongen sluiting langer zal duren is bovendien reëel. Sommige winkels kunnen dankzij het platform online actief blijven en de goederen aan huis leveren. Sommige restaurants, frituren en andere horecazaken bieden afhaalformules aan. 

Je kan online meteen kopen. Maar je kan bijvoorbeeld ook een cadeaubon kopen. De handelaar krijgt zijn geld meteen en je kan de bon later  gebruiken als de winkels opnieuw open zijn. "Door lokaal te blijven kopen zorg je ervoor dat onze winkels en horeca deze periode kunnen overleven" zegt schepen van lokale economie Maurits Vande Reyde. "Vergis je niet: dit is geen liefdadigheid. Klanten krijgen waar voor hun geld. Onze winkels blijven nog steeds bereikbaar, zij het op een andere manier. Ik roep alle mensen in en rond Diest op: blijf lokaal kopen. Tijdens en na coronatijden. Zo komen we deze moeilijke periode samen door", verzekert de schepen. Het online winkelplatform zal ook na de crisis blijven bestaan. Het zal dan een  duurzaam lokaal alternatief zijn voor de grote buitenlandse webshops. 

Meest gelezen