Onlineverkoop bij fruitboer uit Pepingen verdrievoudigd

Het fruitbedrijf D'Haemer uit Pepingen ziet zijn onlineverkoop sedert de coronacrisis fel stijgen. De verkoop via internet van appels en peren is verdrievoudigd. Het familiebedrijf is aangesloten bij het webplatform 'Boeren & Buren'. Dat is een netwerk van mensen die bij de lokale boeren hun producten kopen.

Het fruitbedrijf uit Pepingen heeft een hoevewinkel en ook een fruitautomaat. Sinds twee jaar kan je ook producten online kopen. Het familiebedrijf is aangesloten bij het webplatform 'Boeren & Buren'.  Dat stimuleert mensen om rechtstreeks bij de lokale boeren te kopen. 

De familie D'Haemer werkt voor het webplatform samen met andere boeren en handelaars uit de streek. Een landbouwer uit de buurt levert zuivelproducten zoals kaas, melk en zelfs tiramisu. Ook een bakker uit Gooik, een slager uit Bogaarden bij Pepingen en een groenteboer uit Lennik zijn aangesloten bij het platform. Alle bestellingen worden in één pakket verpakt en kunnen de mensen op vrijdag afhalen bij de familie D'Haemer. Betalen gebeurt online, wat nuttig is in tijden van coronabesmetting.

Het familiebedrijf bestaat sinds 1958. Jan, de jongste zoon van de stichters, nam het bedrijf over. Hij en zijn vrouw Nadine baten het uit samen met hun kinderen Evelien en Tom. Tom is 28. Hij was vandaag in de zon aan het snoeien en gras aan het maaien. "Ik vind het plezant om in de natuur te kunnen werken", zegt Tom. Het bedrijf beschikt over 50 hectare aan fruitplantages. Een derde appelbomen, tweederde perenbomen.

Meest gelezen