Oprichter Smartschool Jan Schuer: "Tot 40 keer meer gebruik van digitaal lesplatform"

Nu er geen les wordt gegeven op school, is het gebruik van digitale platformen en apps voor lessen en taken enorm toegenomen. Dat bevestigt de oprichter van Smartschool, een van de bekendste platformen, Jan Schuer in "De wereld vandaag". "Het gebruik van bepaalde modules is vorige week tot 40 keer meer gestegen."

"De vrees dat het onderwijs zou stilvallen is ongegrond", zegt Schuer. "Vorige week zijn leerkrachten op zoek gegaan om het onderwijsproces niet stil te laten vallen. Ze zijn daarbij uiterst actief geweest. Onderdelen van Smartschool die vroeger niet zo veel gebruikt werden springer er uit en zijn tot 40 keer meer gebruikt."

"Vroeger werd Smartschool aanvullend gebruikt door de scholen, nu is het echt een vervanger. Het is voor veel scholen de enige manier om nog in contact te blijven. De afgelopen week hebben meer dan 700.000 mensen deelgenomen aan 100.000 cursussen online in Smartschool Live, dat vorige week gelanceerd is."

"Vorige week, week 1, was een periode van experimenteren. Deze week is het tijd om te overleggen en het gebruik van Smartschool wat te stroomlijnen", zegt Schuer. Als voorbeeld geeft hij het apart versturen door verschillende leerkrachten van taken. Het zou aangenamer zijn als de leerling al die taken samengebundeld in een bericht zou krijgen.

Meest gelezen