Politie Rhode en Schelde sluit parkeerterreinen aan parken en bossen om coronawandelaars te weren

In Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele gaan de parkeerterreinen aan de bossen en parken dicht nadat er afgelopen weekend te veel bezoekers waren. “We merken nog altijd dat mensen met de auto hierheen komen om te wandelen. Dat is niet de bedoeling en daarom sluiten we de parkeerterreinen”, zegt korpschef Yves Asselman.

Het mooie lenteweer en de aanbevelingen van de overheid om voldoende te bewegen, lokten dit weekend een massa mensen naar buiten. Ook in de bossen van Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele was het druk, té druk. De politie zag dat de parkeerplaatsen vol stonden met wagens van bezoekers die niet uit de nabije omgeving kwamen. “Er gelden strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, zegt de politie. “Eén daarvan is om te joggen, wandelen of fietsen in de buurt. We zien dat heel wat mensen dat iets te breed interpreteren en de wagen nemen om dat te doen. Dat is niet de bedoeling.” De politiezone besluit daarom om alle parkeerplaatsen aan bossen te sluiten. 

De overtredingen tarten soms elke verbeelding:  5 mensen hielden zelfs een buurtfeest 

Yves Asselman, korpschef politiezone Rhode en Schelde

In de politiezone waren er afgelopen weekend ook enkele flagrante overtredingen van de coronamaatregelen. “Een 5-tal mensen vond het blijkbaar toch nog nodig om een buurtfeestje te organiseren. Dat is volstrekt onverantwoord. We hebben dan ook meteen een proces verbaal opgesteld”, zegt Asselman kordaat.“We zagen op sommige plaatsen ook dat mensen heel erg creatief waren met de regels. Zij hebben een waarschuwing gekregen. Als ze opnieuw betrapt worden, krijgen ze echt een boete.”

"We controleren onafgebroken"

In de politiezone is er per gemeente een speciale coronaploeg die erop zal toezien dat de inwoners de regels nauwgezet volgen. “We komen zelfs tussen als we zien dat het te druk wordt in parken, ook al zijn het enkel buurtbewoners die er rondlopen. We sturen mensen dan naar huis. De meeste bezoekers begrijpen dat ook. De controles gaan de komende dagen trouwens onverminderd door”, zegt Asselman nog. 

Meest gelezen