Provincie West-Vlaanderen

West-Vlaamse provinciedomeinen dan toch open (maar enkel voor buurtbewoners)

West-Vlamingen die dicht bij een provinciedomein wonen, mogen er vanaf vandaag opnieuw gaan fietsen en wandelen. De provinciedomeinen waren sinds vorige week vrijdag gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar de provincie komt daar nu dus gedeeltelijk op terug.

Buurtbewoners mogen vanaf vandaag opnieuw fietsen en wandelen in de Gavers in Harelbeke, Bulskampveld in Beernem, Tillegembos in Brugge of één van de andere 17 provinciedomeinen.

"Op één voorwaarde", zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. "Je moet echt wel dichtbij het provinciedomein wonen. Dat betekent dat je er te voet of met de fiets moet kunnen geraken. Mensen die het verbod van niet-essentiële verplaatsingen aan hun laars lappen, zijn niet welkom. Dat zijn mensen die bijvoorbeeld met de auto komen. Daarom blijven de parkings van de provinciedomeinen gesloten."

Meest gelezen