Stad Geraardsbergen beveelt alle bedrijven om mondmaskers af te geven, "Boete of gevangenisstraf als je dat niet doet"

De stad Geraardsbergen vordert de mondmaskers op van alle bedrijven op haar grondgebied. De mondmaskers zijn bestemd voor de woonzorgcentra en de gemeentelijke diensten van Geraardsbergen. Wie zijn mondmaskers niet afstaat, kan een geldboete en/of een gevangenisstraf verwachten.

Het tekort aan mondmaskers blijft groot en de stad Geraardsbergen neemt daarom dwingende maatregelen.  De stad verplicht de bedrijven op haar grondgebied om hun mondmaskers af te staan. "Veel bedrijven hebben al vrijwillig mondmaskers weggeschonken. Maar nu doen we een oproep aan álle bedrijven: ga na of je nog een voorraad mondmaskers hebt en lever die in", verkondigt waarnemend burgemeester Fernand Van Trimpont.

Het gaat niet om de gewone mondmaskers, maar om de maskers die een hogere bescherming geven, verduidelijkt Van Trimpont: "We zamelen specifiek de ademhalingbeschermingsmaskers in van het type FFP1, FFP2 en FFP3."

Straf bij weigering of verzuim

Het bevel is niet vrijblijvend, voegt de burgemeester toe. "Bij weigering of verzuim staan er sancties op. Dat gaat van een geldboete tot een gevangenisstraf, of allebei. Maar laat ons hopen dat het zover niet komt, ik ga ervan uit dat alle bedrijven in Geraardsbergen hun verantwoordelijkheid zullen nemen."

De mondmaskers worden ingezameld in Woonzorgcentrum De Populier en zijn bestemd voor de woonzorgcentra en de gemeentelijke diensten van Geraardsbergen. Het ziekenhuis en de huisartsen in de stad krijgen hun mondmaskers van de federale overheid.

Meest gelezen