Stad Lier maakt schermen van plexiglas voor zelfstandigen

De stad Lier maakt schermen van plexiglas voor zelfstandigen die zelf geen afscheidingen kunnen maken tussen hun personeel en hun klanten. Vijftien schermen werden al in gebruik genomen door apothekers en bakkers. Later zijn andere voedingszaken en krantenwinkels aan de beurt. 

In Lier hebben de stadsarbeiders vrijwillig plexiglazen schermen gemaakt voor de apothekers, bakkers en supermarkten van de stad. Daarmee kunnen handelaars in tijden van corona veilig achter zo'n scherm werken en klanten bedienen.

Een 15-tal handelaars had zo’n scherm gevraagd, zegt schepen van Lokale Economie Rik Verwaest (N-VA). “Het waren voornamelijk zelfstandige apothekers en kleinere bakkers die zelf geen afscheiding tussen hun personeel en de klanten konden installeren.”

De stad lanceert nu een tweede oproep voor andere zaken die nood hebben aan een scheiding tussen klanten en personeel. Deze keer komen andere voedingszaken aan bod zoals bijvoorbeeld slagers, maar ook krantenwinkels.

Meest gelezen